OTS: Xinhua Silk Road: Šen-čen. V Madride sa konala konferencia na podporu obchodu, na ktorej sa uzavrelo 13 investičných projektov

Peking, 22. marca (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Nedávno sa v Madride, hlavnom meste Španielska, konala konferencia o hospodárskej a obchodnej spolupráci a výmene medzi Čínou (Šen-čen) a Španielskom (Madrid), ktorú organizovala mestská vláda mesta Šen-čen.

Na podujatí sa podpísalo 13 projektov spolupráce v oblasti obchodu, vozidiel využívajúcich nové energie, komunikácie, financií, športu a ďalších, do ktorých sa investuje približne 1 miliarda eur.

V posledných rokoch dosiahli čínsko-španielske hospodárske a obchodné vzťahy výrazný pokrok. Objem obchodu s tovarom medzi Čínou a Španielskom v roku 2022 prvýkrát prekročil 50 miliárd amerických dolárov a udržal si dobrú dynamiku rozvoja.

Čchin Wej-čung, starosta mesta Šen-čen, vyjadril nádej na všestranné posilnenie pragmatickej spolupráce medzi oboma stranami v oblasti investícií a obchodu, vedeckých a technologických inovácií a ďalších oblastiach a na neustále rozširovanie spolupráce v oblasti kultúry, cestovného ruchu, športu a ďalších oblastiach s cieľom dosiahnuť vzájomný prospech a obojstranne výhodné výsledky.

Laura Jarillo, generálna riaditeľka pre Áziu, Oceániu a európske krajiny, ktoré nie sú členmi Európskej únie, uviedla, že Španielsko je na vedúcej úrovni v oblasti obnoviteľných zdrojov energie, životného prostredia, automobilového priemyslu a ďalších priemyselných odvetví a v súčasnosti v Číne pôsobia stovky španielskych spoločností v oblasti spotrebného tovaru, služieb, priemyslu a technológií. V tom istom čase prišlo do Španielska investovať niekoľko popredných podnikov zo Šen-čenu. Verí, že toto výmenné stretnutie pomôže obom stranám dosiahnuť väčšiu spoluprácu.

Pôvodný odkaz: https://en.imsilkroad.com/p/333298.html

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2037923/Shenzhen.jpg