Žilina 15. mája (TASR) - Stredoslovenská distribučná (SSD) naplánovala na stredu (19. 5.), štvrtok (20. 5.) a piatok (21. 5.) na území Žilinského a Banskobystrického kraja viacero údržbových akcií. Podľa hovorcu spoločnosti Miroslava Gejdoša sa prerušenie distribúcie elektriny dotkne takmer 4000 odberných miest v okresoch Čadca, Žilina, Martin, Dolný Kubín a Žiar nad Hronom.

Odstávky elektriny sú podľa Gejdoša nevyhnutné z dôvodu charakteru plánovaných prác a najmä bezpečnosti. "Ak to okolnosti dovolia, pracovníci SSD môžu jednotlivé odstávky ukončiť aj v kratšom čase. Dotknutých obyvateľov však žiadajú, aby sa na obmedzenia patrične pripravili a boli trpezliví. V prípade, že by sa údržbové práce na energetických zariadeniach nevykonali včas, ohrozilo by to ich spoľahlivú a bezpečnú prevádzku," podotkol hovorca SSD.

Pripomenul, že zoznam všetkých odberných miest, ktorých sa odstávky týkajú, je dostupný na internetovej stránke www.ssd.sk v časti plánované odstávky. "Odberatelia môžu využiť aj možnosť bezplatnej registrácie telefonického alebo e-mailového kontaktu. Prostredníctvom neho im bude SSD zadarmo zasielať informácie o všetkých plánovaných odstávkach na ich odbernom mieste s niekoľkotýždňovým predstihom," vysvetlil Gejdoš.

UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam.