Liptovský Mikuláš 3. apríla (TASR) – Výnosy spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR)za uplynulý finančný rok 2018/2019 dosiahli 127,6 milióna eur, čo predstavuje nárast o 17,9 %. TASR o tom informoval PR manažér TMR Marián Galajda s tým, že zverejnené konsolidované výsledky zahŕňajú obdobie od 1. novembra 2018 do 31. októbra 2019.

„Pozitívny vplyv na výnosy mala najmä vyššia návštevnosť strediska Szczyrk, flexi ceny najmä v Jasnej, akvizícia rakúskych stredísk Mölltaler Gletscher a Ankogel, nový golfový segment, doplnkové služby, prevádzka hotelového portfólia a realitné projekty. Výnosy tiež zahŕňajú jednorazový vplyv predaja vstupov, reklamy a ubytovania na Svetový pohár v alpskom lyžovaní v Špindlerovom Mlýne, ktorý TMR organizovalo. Bez jednorazových vplyvov a akvizícií sa výnosy medziročne zlepšili o 11,8 %,“ uvádza v ročnej správe 2018/2019 TMR.

Podľa nej ďalší kľúčový finančný ukazovateľ výkonnosti TMR - EBITDA, dosiahol hodnotu 35,5 milióna eur, čo je nárast o 3,9 %. Na porovnateľnej báze sa EBITDA medziročne zvýšila o 15,2 %.

„Skupina vykázala konsolidovanú stratu vo výške 2,3 milióna eur, pokles oproti 3,1 milióna eur v predchádzajúcom roku, najmä pre vyššie prevádzkové a úrokové náklady, odpisy a precenenie majetku. Materská spoločnosť dosiahla čistý zisk 4,1 milióna eur,“ zhodnotila v tlačovej správe TMR.