Kechnec 26. marca (TASR) – Závod firmy Magna PT, s.r.o., ktorý v priemyselnom parku v Kechneci vyrába prevodovky pre automobilový priemysel, preruší v dôsledku výskytu nového koronavírusu od pondelka 30. marca výrobu na dva týždne.

"V súčasnosti v našom závode v Kechneci vyrábame podľa plánu. Avšak kvôli problematickej dodávke komponentov zo zahraničia a odstaveniu našich zákazníkov sme nútení aj my pristúpiť k odstaveniu výroby na dva nasledujúce týždne," uviedla firma pre TASR.

Spoločnosť deklaruje snahu, aby odstavenie výroby malo minimálny vplyv na jej zamestnancov. Prerušenie výroby v dôsledku šírenia nového koronavírusu oznámili už skôr štyri automobilky pôsobiace na Slovensku.

Podnik Magna PT uviedol, že opatrenia na ochranu zdravia pracovníkov začal prijímať už v čase, kedy na Slovensku nebol registrovaný žiadny prípad nakazenia novým koronavírusom. Medzi prijaté opatrenia patrí distribúcia a povinné používanie ochranných rúšok v areáli závodu, zvýšená dezinfekcia spoločných priestorov či meranie teploty pri podozrení na ochorenie. Firma tiež povoľuje prácu z domu pri zamestnancoch, kde to povaha práce umožňuje.   "Už pred niekoľkými týždňami sme plošne obmedzili cestovania do a zo závodu, zisťovali cestovateľskú anamnézu zamestnancov a návštev a bežný život v závode už dlhšie ovplyvňuje aj výrazné obmedzenie spoločných stretnutí, školení, porád a pohybu v priestoroch, kde sa bežne vyskytovali väčšie skupiny ľudí. Dohromady sme zatiaľ implementovali vyše 40 opatrení a denne prinášame ďalšie," informovala spoločnosť. Vyzdvihla zároveň iniciatívu zamestnancov, ktorí dobrovoľne ušili 1000 rúšok pre svojich kolegov.