Skalica 26. marca (TASR) – Spoločnosť Schaeffler kontrolovaným a postupným spôsobom odstavuje od 23. marca časti svojej výroby v európskych závodoch. TASR o tom informoval Marek Gula z odboru komunikácie Schaeffler Skalica.

Dodávateľ automobilového a ďalších odvetví priemyslu upravuje svoje výrobné kapacity a reaguje na skutočnosť, že čoraz viac výrobcov postupne zastavuje výrobu v Európe v dôsledku šírenia nového koronavírusu.

"Vedenie spoločnosti a odborové zväzy sa dohodli s cieľom chrániť zamestnancov a so zreteľom na súčasné požiadavky zákazníkov na postupnej odstávke závodov v Skalici a Kysuckom Novom Meste. Aby sa tento proces uskutočnil rýchlo, efektívne a spravodlivo, spoločnosť odsúhlasila dohodu o súbore opatrení so zástupcami zamestnancov a odborov," uviedol generálny riaditeľ slovenských závodov spoločnosti Jaroslav Patka.

Závody spoločnosti na Slovensku už aktuálne redukujú výrobu, budúci týždeň budú fungovať v obmedzenom režime a od 4. apríla budú dočasne kompletne zatvorené. "Šírenie nového koronavírusu predstavuje výzvu pre spoločnosť, ako aj pre hospodárstvo. Ochrana zamestnancov a ich zdravie je najvyššou prioritou. Okrem toho je pre nás dôležité udržiavať naše globálne dodávateľské reťazce napriek všetkým aktuálnym ťažkostiam. V našich závodoch reagujeme rýchlo a flexibilne, aby sme mohli prispôsobiť výrobné kapacity špeciálne pre každý náš závod," informoval o tom CEO Schaeffler Group pre región Európy Jürgen Ziegler.