Frankfurt nad Mohanom 17. februára (TASR) - Rast nemeckej ekonomiky zotrvá na slabej úrovni aj v 1. štvrťroku tohto roka. Uviedla to v pondelok vo svojej pravidelnej správe nemecká centrálna banka Bundesbank, podľa ktorej ekonomiku v prvých troch mesiacoch tohto roka bude ovplyvňovať slabý export a koronavírus v Číne.

Najväčšia európska ekonomika vo 4. kvartáli minulého roka stagnovala a za celý rok 2019 zaznamenala iba 0,6-percentný rast. Pod slabé výsledky sa podpísal najmä výrobný sektor, ktorý je v recesii.

"Čo sa týka vývoja v 1. kvartáli 2020, nezaznamenali sme žiadne signály zásadných zmien v nemeckej ekonomike," uviedla Bundesbank v správe. Naopak, podľa banky nástup nového koronavírusu v Číne na začiatku tohto roka predstavuje pre nemeckú ekonomiku nové riziko.

Ako Bundesbank dodala, ekonomiku Nemecka aj naďalej budú ťahať vysoká domáca spotreba, silný trh práce a stavebný sektor. Opačným smerom však bude pôsobiť priemysel, a to napriek tomu, že ukazovatele nálad sa na prelome rokov zlepšili.