Bojnice 18. novembra (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce zabezpečiť v Nemocnici s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach napojenie rozvodov jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) na tamojšie energocentrum. Práce súvisia s investíciou v podobe rekonštrukcie monobloku a dostavby operačných sál.

"Predmetom zákazky napojenie rozvodov je rekonštrukcia a rozšírenie hlavného rozvádzača, úprava rozvodov nízkeho napätia a s tým súvisiace stavebné úpravy NsP v Bojniciach," spresnila trenčianska krajská samospráva vo výzve vo vestníku verejného obstarávania.

Náklady na realizáciu prvej etapy napojenia rozvodov JIS na energocentrum a náhradný zdroj odhadol TSK na 720.548,98 eura bez dane z pridanej hodnoty. Svoje ponuky môžu záujemcovia o zákazku predkladať do 4. decembra, kritériom pre výber víťaza súťaže bude cena.

Realizácia energocentra, ktoré je potrebné pre fungovanie zrekonštruovanej časti nemocnice, vyplynula práve počas rekonštrukčných prác na monobloku. Dodávateľom diela bola trenčianska spoločnosť Keraming, ktorá zabezpečovala i samotnú dostavbu operačných sál a práce na monobloku. Nemocnica nové operačné sály ešte nevyužíva, v zrekonštruovanom monobloku sídli zatiaľ viacero oddelení, ktoré tam presťahovali z iných častí zdravotníckeho zariadenia.