OTS: JA Solar dodáva vysokoúčinné moduly PERC pre solárnu akumulačnú elektráreň s výkonom 32 MW na ostrove Hokkaido

Peking 11. novembra (TASR-OTS)(PRNewswire) - JA Solar, popredný svetový výrobca vysokovýkonných fotovoltických výrobkov oznámil, že dodal všetky moduly PERC pre solárnu akumulačnú elektráreň s výkonom 32 MW. Projekt je jednou z najväčších fotovoltických elektrární na ostrove Hokkaido a jeho úspešné pripojené k rozvodnej sieti už bolo realizované. Tento projekt predstavuje rozsiahle a inovatívne uplatnenie technológií fotovoltiky a úložiska energie a je dôležitým míľnikom pri podpore rozvoja obnoviteľnej energie v regióne.

Projekt sa nachádza v pobrežnom meste Shibetsu na ostrove Hokkaido. Chladné, veterné podnebie a extrémne poveternostné podmienky v regióne kladú vysoké nároky na výkon solárnych modulov. Moduly mono PERC od spoločnosti JA Solar dodané pre tento projekt majú vynikajúci výkon pri mechanickom zaťažení, dokážu udržiavať vysoký a stabilný výkon v rozsahu teplôt -40 až + 85°C, aj za extrémnych podmienok, ako je intenzívny tlak vetra, nízka teplota a sneženie. Vynikajúca odolnosť voči soliam a zásadám zas umožňuje solárnym modulom zaručiť stabilný výkon a vysokú návratnosť z výroby solárnej energie v pobrežných oblastiach. Očakáva sa, že elektráreň bude generovať ročne 30.000.000 kWh energie, čím sa každoročne znížia emisie oxidu uhličitého o 24.180 ton.

Akumulačná solárna elektráreň je vybavená úložiskom v podobe batérie s výkonom 10.435 kWh, ktorá sa dokáže samostatne regulovať, aby zabezpečila stabilnú prevádzku elektrárne v špičke aj mimo nej. Úložisko energie dokáže zatiaľ upraviť výkon pomocou inteligentného systému riadenia založeného na miestnom dopyte energie, čím sa ďalej upravuje spotreba energie a maximalizuje návratnosť investícií.

Jin Baofang, predseda predstavenstva spoločnosti JA Solar, poznamenal, že „skladovanie energie je rozhodujúce pri vývoji nového energetického priemyslu. Sme nadšení, že môžeme s našimi zákazníkmi spolupracovať na vývoji nových prevádzkových modelov, ktoré kombinujú fotovoltiku a úložiská energie a poháňajú vpred celé odvetvie smerom k efektívnejšiemu využívaniu. JA Solar je významným dodávateľom solárnych produktov na japonský trh a uznávanou značkou medzi miestnymi zákazníkmi vďaka vysokej kvalite fotovoltických výrobkov a silnému zastúpeniu na trhu. Tešíme sa na spoluprácu s ďalšími zákazníkmi v regióne."

Kontakt:

Xiaorui Sun, +86-10-6361-1888 x1698, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. 

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.