mrvMuehlbauer Technologies, s.r.o., zvažuje otvorenie nového výrobného závodu v Spišskej Novej Vsi. „S touto nemeckou firmou sme už dlhšie v jednaní o možnostiach rozšírenia výroby do nášho mesta. Vopred by nebolo vhodné informovať verejnosť, teraz, keď spoločnosť sama zverejnila inzerciu na zamestnanecké pozície, už môžeme ich zámery verejne prezentovať. Vychádzame v ústrety všetkým investorom, v rámci svojich možností a zámery koncernu Muehlbauer v našom meste vítame,“ uviedol primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný.


Technologická firma Muehlbauer má svoju tradíciu v oblasti strojárstva a konštrukcie už viac ako 35 rokov. V súčasnosti je spoločnosť systémovým partnerom pre kompletný prenos technológií a know-how na výrobu elektronických dokladov s približne 3000 zamestnancami a technologickými centrami. Ponúka systémové a softvérové riešenia na výrobu a personalizáciu kariet, cestovných pasov, technológie na princípe kontroly biometrických údajov a systémy na výrobu bankomatových kariet pre potreby bankového a vládneho sektora. Spoločnosť má už jednu pobočku v Nitre, ktorá je rozdelená na vývoj - výskum a výrobu. Len jedno percento výroby zostáva na slovenskom trhu, zvyšných 99 % exportuje spoločnosť do USA, Číny, Malajzie a do afrických krajín.
„V prípade, že sa investorovi podarí nájsť dostatok kvalifikovaných pracovníkov, otvorí začiatkom budúceho roka v Spišskej Novej Vsi vlastnú výrobnú prevádzku. Dovtedy bude v našom meste pôsobiť v prenajatých priestoroch,“ dodal primátor s tým, že v priemyselnej zóne Podskala by mal vzniknúť závod pre približne 150 zamestnancov, spoločnosť už teraz hľadá pracovníkov na vybrané pozície.
Muehlbauer Technologies, s.r.o., v spolupráci so spišskonovoveskou pobočkou Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny ponúkajú aj možnosť zúčastniť sa na prezentácii spoločnosti a osobne podať žiadosť o prijatie do pracovného pomeru a životopis. Firma hľadá operátorov CNC strojov, nastavovačov CNC strojov – frézar a sústružník i skladníkov. „Práve teraz spúšťame propagáciu, zamestnať sa majú možnosť ľudia nielen z mesta, ale aj zo širokého okolia. Cieľový stav tých 150 ľudí by mohol byť reálny najskôr o rok. Potom je pripravená aj naša Technická akadémia, že bude pre túto firmu vychovávať zamestnancov,“ uzatvára Volný.

Zdroj: TASR