vepInvestičná skupina Penta investuje do technológií na výrobu elektromotorov. Informoval o tom Gabriel Tóth, PR špecialista spoločnosti Penta Investments.


Nemecká spoločnosť z portfólia Penty, Gehring Group, podľa neho rozširuje akvizíciou spoločnosti copperING svoje portfólio o výrobné systémy elektromotorov pre automobilový priemysel. Zmluva o zlúčení spoločností bola podpísaná 27. februára 2018, Penta Investments aj naďalej zostáva majoritným vlastníkom. Týmto spojením chce aj v budúcnosti patriť medzi najvýznamnejších dodávateľov pre svetové automobilky.
Tóth uviedol, že v odbore honovacích technológií, ktoré zvyšujú životnosť a znižujú spotrebu aj emisie spaľovacích motorov, je Gehring lídrom na svetovom trhu viac ako 90 rokov. Súčasný akcent na rozvoj elektromobilov a hybridov však viedol Gehring k spojeniu so spoločnosťou copperING, ktorá vlastní dôležité postupy pre výrobu kľúčových súčastí elektromotorov. Využíva inovatívnu technológiu "hairpin", vďaka ktorej sú elektromotory ľahšie a majú pritom výrazne vyšší výkon. Z ekonomického a technologického hľadiska je "hairpin" zároveň vhodnejší pre automatizovanú sériovú výrobu.
Vlastníkom Gehring Technologies Holding GmbH sa stala Penta v roku 2012. Spoločnosť vo svojich závodoch, ktoré sú v Nemecku, USA a Číne, a tiež v servisných pobočkách – vo Francúzsku, Veľkej Británii, Brazílii, Mexiku a Indii, zamestnáva celkovo 750 ľudí.
Spoločnosť copperING má niekoľko desiatok zamestnancov a dva výrobné závody – v Nemecku a v Taliansku.
Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá bola založená v roku 1994. Pôsobí hlavne v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, maloobchode, médiách a v realitnom developmente.

Zdroj: TASR