vhpSpoločnosť Constellium Extrusions Levice, s.r.o., plánuje rozšíriť výrobu v priemyselnom parku v Leviciach. K existujúcemu výrobnému objektu firmy by mala pribudnúť nová výrobná hala s potrebným zázemím s celkovou plochou 10.368 štvorcových metrov. Podľa investora je dôvodom rozšírenia výrobných priestorov nárast objednávok, ktoré nie je možné naplniť v jestvujúcich podmienkach. S rozšírením výroby súvisí aj zvýšenie zamestnanosti vo firme, ktorá plánuje vytvoriť zhruba 80 nových pracovných miest.


Spoločnosť sa zaoberá výrobou profilov z hliníka a zliatin hliníka, ich tepelnou úpravou a lisovaním. Hliníkové profily sa využívajú najmä v strojárskom a elektrotechnickom priemysle vrátane automobilového priemyslu a v stavebníctve. Plánovaný výrobný program v novej výrobnej hale bude identický ako v existujúcich priestoroch. Zvýši sa však kapacita výroby zo súčasných cca 18.000 ton ročne na celkových 37.500 ton ročne.
Firma pôsobí v levickom priemyselnom parku Géňa od roku 2007, kedy začínala výrobu pod pôvodným názvom Alcan. V októbri 2011 došlo k vlastníckej zmene investora a prevádzku výrobného závodu prevzala spoločnosť Constellium Extrusions Levice, s.r.o. Zameranie spoločnosti zostalo zachované. Firma zamestnáva približne 130 zamestnancov.

Zdroj: TASR