swbUž po druhý raz sa v Banskej Bystrici uskutoční od 23. do 25. februára svetoznámy projekt Startup Weekend. Sú to tri dni zábavy, ale i pracovného nasadenia, nových skúseností a stretnutí s inšpiratívnymi ľuďmi pre nadšencov, ktorí chcú vyskúšať svoje podnikateľské zručnosti. TASR o tom v stredu za organizátorov informovala Eva Ščepková. Podujatie sa pravidelne koná v rôznych mestách po celom svete a dokáže spojiť ľudí rôznych povolaní, znalostí a záujmov. Doteraz sa na viac ako 3000 stretnutiach vo vyše 150 krajinách zúčastnilo okolo 50.000 záujemcov.


"Na začiatku vytvoria tímy podľa svojich preferencií a sympatií k prezentovaným nápadom a počas nasledujúcich mnoho hodín tvoria svoje projekty za pomoci mentorov. Vlani súťažilo v Banskej Bystrici 11 tímov a spolu 52 výnimočných šikovných ľudí," skonštatovala Ščepková.
Startup Weekend Banská Bystrica je otvorený pre všetkých. Hlavnou cieľovou skupinou sú aktívni, podnikaví jednotlivci a skupiny, ktorí majú záujem overiť si zručnosti a získať nové skúsenosti a kontakty s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi.
"Zaregistrovať sa môžu profesionáli i študenti z rôznych oblastí, dizajnéri, vývojári, projektoví manažéri, právnici, účtovníci, marketingoví odborníci. Ak chcú inovovať a uspieť, musia sa spojiť, vytvoriť tímy a spolupracovať," zdôraznili organizátori.

Zdroj: TASR