vkkJediný slovenský producent ferozliatin na výrobu ocele akciová spoločnosť OFZ Istebné zahájila vo svojej prevádzke v Oravskom Podzámku - Širokej výrobu kovového kremíka, ktorý je mimoriadne žiadaný v automobilovom a fotovoltaickom priemysle či letectve. Investícia desaťročia vo výške takmer deväť miliónov eur prispeje nielen ku vzniku 40 nových pracovných miest, ale aj k celkovej stabilite spoločnosti.


"Slovensko v posledných dvoch desaťročiach investovalo do automobilového priemyslu. Stali sme sa veľmocou v oblasti výroby automobilov. Dnes sú tu etablované tri veľké fabriky, štvrtá sa stavia a hovorí sa o piatej. Napriek tomu len malé percento materiálov, ktoré sa používajú pri výrobe automobilov, pochádzajú zo Slovenska. Náš produkt sa snaží zvýšiť toto percento. Myslíme si, že tento trh bude rásť, bude tu minimálne ďalších 20 rokov a odbyt je pre nás zaručený," vysvetlil výkonný riaditeľ OFZ Branislav Klocok. Doplnil, že ročne plánujú vyrobiť 10 000 ton nového materiálu najmä pre hlinikárne na Slovensku a v Poľsku.
Kovový kremík s čistotou približne 99,5 % vyrábajú na Orave v najmodernejšej peci v Európe, ktorá plne naložená váži až 800 ton. "Kremík - kov je materiál budúcnosti. Máme tu veľa nových príležitostí, ako ísť ďalej a napredovať. Pomáhajú nám šiesti odborníci z Brazílie, ktorí majú s výrobou tohto produktu 25-ročnú skúsenosť," vyjadril sa Michal Balko, vedúci prevádzky kovového kremíka s tým, že v blízkosti odbytových trhov v strednej Európe neexistuje konkurenčný výrobca.
"Nová pec je technologicky na veľmi vyspelej úrovni. Všetky technologické celky, ktoré sú tu nainštalované, sú to najlepšie, čo svet môže momentálne ponúknuť. Modernizáciu chceme postupne preniesť aj do ostatných produktov a modernizovať výrobu aj na iných peciach vo fabrike," ozrejmil vedúci prevádzky výroby ferozliatin Marcelo Rocha, ktorý prišiel na Slovensko pracovať z Brazílie.
Viac ako 800 000 eur z celkovej investície smeroval podnik do modernizácie odprášenia a výmeny filtračných systémov s využitím najlepšej dostupnej technológie. "Touto investíciou sa nám podarilo zvýšiť množstvo odsávaných spalín o 50 % a takisto zvýšiť čistotu približne o polovicu oproti pôvodným filtrom, ktoré sme doteraz používali. Obrovskou výhodou našej technológie je jej 100-% bezodpadovosť. Pri výrobe vzniká minimálne množstvo trosky, asi 2,5 % z celkového objemu, vo výrobnom procese ju recyklujeme. Zachytené úlety sú kvalitné prímesi do betónov a využívajú sa najmä pri výrobe vrtných plošín na moriach alebo v prístavných mólach. Veľkú väčšinu toho úletu predávame napríklad do Saudskej Arábie," uviedol Klocok.
Spoločnosť OFZ Istebné pociťovala po extrémnych výkyvoch na trhu s ferozliatinami potrebu diverzifikácie výroby. Okrem oceliarní, ktoré doteraz predstavovali odbyt pre takmer celú ich produkciu, pribudnú medzi odberateľov aj hlinikárne a mnohé ďalšie subjekty z celkom nových odvetví. V súčasnosti na Orave vyrábajú kovový kremík skúšobne a snažia sa čo najviac minimalizovať obsah nečistôt v procese výroby. Riadnu prevádzku spustia v septembri.

Zdroj: TASR