jkvDržiteľom titulu EY Podnikateľ roka 2016 Slovenskej republiky sa stal Jozef Klein (na obrázku) a spoločnosť Asseco Central Europe, a.s. Prestížne ocenenie si prevzal v stredu večer (22.3.) na slávnostnom podujatí v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky v Bratislave.


Titul EY Technologický podnikateľ roka 2016 získal Ján Lunter, spoluzakladateľ spoločnosti Innovatrics, s.r.o., ktorý si zároveň odniesol aj cenu mesačníka Profit za najkrajší podnikateľský príbeh. Titul EY Začínajúci podnikateľ roka 2016 bol udelený Martinovi Adámkovi, Danielovi Novákovi a Jozefovi Šimkovi, majiteľom spoločnosti Inloop, s.r.o.
Záštitu nad súťažou EY Podnikateľ roka 2016 prevzal a na galavečere sa zúčastnil prezident SR Andrej Kiska.
Ako uviedol Matej Bošňák, vedúci partner spoločnosti EY v Slovenskej republike, cieľom súťaže EY Podnikateľ roka je oceniť úspešných slovenských podnikateľov, ukázať širšej verejnosti pozitívne príklady a inšpirovať všetkých, ktorí majú chuť a odvahu začať podnikať. Víťazi, držitelia titulu EY Podnikateľ roka Slovenskej republiky, reprezentujú Slovensko na svetovom finále v Monte Carle od roku 2007.
Tento rok sa do súťaže kvalifikovalo 32 podnikateľských osobností. Desaťčlenná porota súťaže hodnotila uchádzačov podľa medzinárodných kritérií, a to podnikateľský duch, inovácie, čestnosť a poctivosť, osobný vplyv, finančné výsledky, strategická orientácia, celoštátny a globálny dosah.
EY Podnikateľ roka je svetová súťaž podnikateľov, ktorá vzdáva hold výnimočným osobnostiam. Jej cieľom je ukázať verejnosti vynikajúce osobné príklady na poli podnikania, ktoré môžu byť vzorom pre mladých, začínajúcich podnikateľov. Súťaž je koncipovaná ako medzinárodná, preto sú kritériá, podľa ktorých sa posudzujú jednotliví účastníci, v každej krajine porovnateľné. V súčasnosti sa pravidelne vyhlasuje v 60 krajinách na šiestich kontinentoch.

Zdroj: TASR FOTO parkiet.com