zsvSpoločnosť ZF Slovakia, ktorá zamestnáva vo svojich dvoch slovenských závodoch v Trnave a Leviciach takmer 3 000 zamestnancov, patrí v oboch regiónoch medzi najväčších a najstabilnejších zamestnávateľov. Od svojho príchodu na Slovensko v roku 1993 každoročne zvyšuje objem výroby, ako aj počet zamestnancov.


Aby si ZF Slovakia dokázala zabezpečiť pre svoj dlhodobý rast kvalitných a kvalifikovaných zamestnancov, vstúpila od 1.9.2016 do systému duálneho vzdelávania s prvými 52 študentmi. Pre nich a ich ďalších kolegov slávnostne otvorila 18. a 19. októbra 2016 vo svojich dvoch slovenských závodoch nové Strediská duálneho vzdelávania.
Obe strediská budú slúžiť najmä na praktickú prípravu duálnych študentov pre ich budúce pozície nástrojárov, mechanikov elektrotechnikov a zriadovačov. Rovnako budú priestory v čase voľna a prázdnin využívané aj na podporu technického vzdelávania pre záujemcov z radov základných škôl.
V novovybudovaných priestoroch s investíciou viac ako 1 milión euro sú moderné CNC zariadenia a sústruhy, cvičné robotizované pracoviská, výukové stoly pre pneumatiku a hydrauliky ale aj pracoviská pre ručné práce.
ZF Slovakia poskytuje od prvého ročníka duálnym študentom podnikové štipendium a počas praxe bezplatné stravovanie.

TEXT/FOTO TASR/OTS