cvoVýrobca pneumatík Continental posilňuje svoju priemyselnú divíziu formou akvizície špecialistu na povrchy Konrad Hornschuch. "Týmto dôsledne a trvalo posilňujeme naše globálne podnikanie v oblastiach mimo automobilového priemyslu," cituje šéfa ContiTech Hans-Jürgena Duensinga agentúra DPA. Kúpnu cenu spoločnosti nezverejnili, transakciu ešte musia schváliť protimonopolné úrady.


Skupina Hornschuch vyrába obklady pre interiér vozidiel, fólie či umelú kožu pre nábytkársky a stavebný priemysel. Vlani v štyroch fabrikách v Nemecku a USA zamestnával vyše 1 800 ľudí a vykázal tržby 410 miliónov eur. Hornschuch ešte donedávna z troch štvrtín patril investičnému fondu Equistone.
Hornschuch bude integrovaný do dcérskej spoločnosti Benecke-Kaliko, ktorá vyrába prvky automobilového interiéru, napríklad, materiály pre prístrojové dosky, obklady dverí či stredové konzoly.
Continental zamestnáva celkovo 215 000 ľudí a v prvom polroku dosiahol tržby 20 miliárd eur, z čoho 2,7 miliardy eur prišlo od divízie ContiTech.

Zdroj: TASR