speSlovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) podporuje rozvoj slovenskej ekonomiky nielen prostredníctvom priamych zahraničných investícií, ale aj podporou malých a stredných podnikov pri hľadaní exportných a obchodných príležitostí v zahraničí. SARIO pripravuje celoročne pre podnikateľov sériu kooperačných podujatí na podporu exportu. Informoval o tom konzultant SARIO pre komunikáciu a PR Richard Dírer.


Najbližším podujatím v rámci tejto série je Medzinárodný strojársky veľtrh v Brne, ktorý sa bude konať od 3. októbra do 7. októbra 2016. Ide o jeden z najdôležitejších strojárskych veľtrhov v strednej Európe s každoročnou účasťou viac ako 1 500 vystavovateľov a 80 000 návštevníkov. Je zameraný na všetky kľúčové oblasti strojárskeho a elektrotechnického priemyslu. Zo zahraničia prichádza naň 35 % vystavovateľov a 10 % návštevníkov.
"Pre SARIO je kľúčové napĺňať jeden zo svojich strategických cieľov, ktorým je zapájanie slovenských firiem do dodávateľského reťazca investorov, veľkých spoločností a poskytovanie platformy na podporu zahraničného obchodu a exportných ambícií slovenských firiem. SARIO takto pomáha slovenským firmám etablovať sa v silnej zahraničnej konkurencii," povedal generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu Robert Šimončič.
Ministerstvo hospodárstva SR v spolupráci so SARIO preto pripravilo pre slovenských podnikateľov platformu v rámci spoločnej expozície s významnou štátnou podporou a vo vizuále značky Slovensko Good Idea Slovakia. Spoločná expozícia Slovenska bude v pavilóne V, stánku číslo 140.
Dírer informoval, že zástupcovia SARIO predstavia nástroje agentúry na podporu podnikania, prinesú konkrétne informácie o sérii odborných podujatí a konferencií na podporu exportných aktivít - SARIO Business Link, ako aj o databáze investičných projektov, portáli pre exportérov a poskytnú aj individuálne konzultácie, poradenstvo a informačné materiály počas celej doby trvania veľtrhu. Zároveň ponúknu možnosť priamo sa registrovať na najväčšie medzinárodné B2B podujatie na Slovensku, na Slovenskú kooperačnú burzu 2016.

Zdroj: TASR