mazak300Spoločnosť Yamazaki Mazak zorganizovala vo svojom technologickom centre v Říčanoch-Jažloviciach neďaleko Prahy dvojdňový seminár Mazak iSMART Factory. Koncepcia iSMART Factory je riešenie Mazaku pre výzvy filozofie Priemyslu 4.0.


Spoločnosť samotná testuje nové technológie aj vo svojich výrobných prevádzkach, v tomto roku spúšťa do prevádzky iSMART Factory v továrni Oguchi v Japonsku. Mazak iSMART Factory synchronizuje stroje, materiály a dáta, aby efektívne reagovali na zmeny výroby a na širokú škálu požiadaviek zákazníka. Základom koncepcie je SMOOTH Technológia pre riadenie strojov a ich výkonnosti.

mazak1
Súčasťou SMOOTH Technológie sú okrem nového hardvéru Mazatrol SMOOTHX CNC aj systémy, ktoré uľahčujú obsluhu, skracujú dobu obrábania a integrujú systém CNC do systému celkového riadenia továrne.
Účastníci seminára sa na vlastné oči zoznámili napríklad s platformou Mazak iSMART BOX, ktorá zaisťuje vysoké zabezpečenie sieťového rozhrania a so softvérom SMOOTH MONITOR AX slúžiacemu k využitiu monitorovania výroby a k analýze dát.

mazak2
Petr Šimáček


Seminár bol zároveň príležitosťou pre predstavenie nového Branch manažéra Petra Šimáčka, ktorý sa ujme svojej funkcie k 9. máju 2018.

TEXT/FOTO Michal Múdrý