obr1Už päť mesiacov pred svojím začiatkom hlási veľtrh pre trieskové obrábanie kovov AMB Stuttgart vypredané. Hoci sa štuttgartské výstavisko rozrastie otvorením haly č. 10 o ďalších takmer 15 tisíc metrov štvorcových výstavnej plochy, stále nedokáže vyhovieť všetkým záujemcom o vlastný stánok. Tým však získava veľtrh na exkluzivite a kvalite.


Záujem firiem aktívne sa zúčastniť veľtrhu AMB (18. - 22. 9.) nevychádza len z toho, že v párnom roku sa jedná pravdepodobne o najväčšiu výstavu svojho druhu v Európe, ale taktiež z toho, že odvetviu obrábania kovov, ako aj ekonomike v Európe i vo svete celkovo, sa darí.
Nemecko, ako hybná sila európskej ekonomiky, je v dobrej kondícii. Rovnako tak sa darí aj miestnemu segmentu obrábacích strojov, ktorý vytvára jeden výrobný rekord za druhým. Týmito pozitívnymi informáciami otvoril Wilfried Schäfer, konateľ nemeckého združenia výrobcov obrábacích strojov VDW, tlačovú konferenciu veľtrhovej správy Messe Stuttgart vo Viedni. Organizátori počas nej informovali novinárov z Rakúska, Českej republiky, Slovenska, Maďarska a Rumunska o prípravách veľtrhu AMB. Redakcia časopisu Strojárstvo/Strojírenství sa na nej zúčastnila ako jediné relevantné periodikum zo Slovenska.
Bližšie informácie vám prinesieme v májovom vydaní časopisu Strojárstvo/Strojírenství.

TEXT Michal Múdrý FOTO Messe Stuttgart