blechexpo 2017V dňoch od 7. do 10. novembra sa na výstavisku v Stuttgarte koná dvojica priemyselných veľtrhov Blechexpo a Schweisstec. Blechexpo, medzinárodný veľtrh odvetvia spracovania plechu, a Schweisstec, medzinárodný veľtrh pre spájacie technológie, sú podujatia organizované s dvojročnou periodicitou. Spoločne obsadili všetky haly miestneho moderného výstaviska.


Dominantnejší z dvojice, veľtrh Blechexpo, vhodne vypĺňa medzeru v nepárnych rokoch, kedy sa v Hannoveri nekoná celosvetovo uznávaný veľtrh EuroBLECH. Menom, a čo je dôležitejšie ani návštevnosťou, sa však menšie Blechexpo s EuroBLECH-om porovnávať nemôže. Čo sme mali možnosť v priebehu dvoch dní na výstavisku vidieť, resp. počuť, aj odborná verejnosť prichádzala predovšetkým z nemecky hovoriacich krajín. Známe zástupy ľudí z ázijských krajín by ste na tomto veľtrhu hľadali márne.

bystronic blechexpo 2017
ByStar Fiber od Bystronicu
salvagnini world premiere blechexpo 2017
Svetová premiéra - Salvagnini P2L-2120
prima power blechexpo 2017
Laser Genius LGf 1530 od Prima Power


Menší veľtrh spájacích technológií Schweisstec pre zmenu zostal v tomto roku v tieni svetového veľtrhu Schweissen&Schneiden, ktorý sa každé štyri roky koná na výstavisku v Düsseldorfe.

schweisstec 2017
60 rokov zváračských riešení od spoločnosti Panasonic v hale 6 na veľtrhu Schweisstec


Na veľtrhu môžete do zajtra navštíviť aj trojicu českých vystavovateľov, zo Slovenska sa na podujatí neprezentoval nik. Všetky české firmy sú dlhoročnými vystavovateľmi na veľtrhoch Blechexpo/Schweisstec, pričom ich považujú za výbornú príležitosť prezentovať sa na európskej scéne v nepárnych rokoch.

rwt blechexpo 2017
Stroj BSM 650 RDDR na stánku českého vystavovateľa RWT
mgm blechexpo 2017
Páliaci stroj Silver Arrow od MGM, spol. s r. o.

 

Podujatia sme sa mohli zúčastniť vďaka pozvaniu firmy TRUMPF Slovakia. O novinkách jednotky na trhu spracovania plechov sa môžete dočítať v samostatnom príspevku TU.

Exkluzívnu reportáž z veľtrhov Blechexpo/Schweisstec, ako aj novinky spoločnosti TRUMPF vám prinesieme v decembrovom vydaní časopisu Strojárstvo/Strojírenství.

TEXT/FOTO Michal Múdrý