zváranie 2017Tradícia stretnutia zváračov, združených v Slovenskej zváračskej spoločnosti (SZS) píše v týchto dňoch svoju 45. kapitolu. Táto medzinárodná konferencia je svojou históriou v Európe unikátna. Nikde totiž v Európe takýto formát nemá 45- ročnú kontinuitu.


Vyše 160 účastníkov sa registrovalo na konferencii - najmä výrobných manažérov z firiem, ale aj odborníkov z akademického prostredia. Medzi nimi účastníci z Poľska, Česka aj Srbska.
Trojdňový maratón (7. - 9. novembra, hotel Urán v Tatranskej Lomnici) zhruba troch desiatok prednášok a výmeny skúseností láka nielen vysokou kvalitou prezentovaných tém a noviniek. Neformálna atmosféra, stretnutie priateľov z „fachu“ a aj možnosť načerpať nové sily v lone tatranskej prírody - sú benefity navyše.
Podujatie organizuje Slovenská zváračská spoločnosť za aktívnej účasti VÚZ – PI a ďalších zainteresovaných organizácií a firiem.
Časopis Strojárstvo/Strojírenství, je dlhodobým mediálnym partnerom SZS.
Viac v najbližšom vydaní časopisu Strojárstvo/Strojírenství. Vybrané témy bližšie predstavíme postupne v rubrike Zváranie v roku 2018.

TEXT/FOTO Ján Minár