obr1Už o dva a pol mesiaca, v termíne od 30. mája do 2. júna 2017, sa v Stuttgarte uskutoční druhý ročník medzinárodného veľtrhu pre nástroje, modely a formy Moulding Expo 2017. Organizátori očakávajú, že sa ho zúčastní približne 700 vystavovateľov z viac ako tridsiatich krajín.


Už prvý ročník veľtrhu Moulding Expo, ktorý sa konal v roku 2015, využilo na svoju prezentáciu 620 vystavovateľov. V priebehu štyroch dní navštívilo toto podujatie viac ako 14 000 návštevníkov z 52 štátov sveta. Očakávania od aktuálne pripravovaného ročníka sú ešte vyššie.
Pre informovanie asi päťdesiatky novinárov (Strojárstvo/Strojírenství sa jej zúčastnilo ako jediné médium zo Slovenska) z celej Európy o postupe príprav veľtrhu Moulding Expo 2017 si organizátori zvolili Portugalsko, konkrétne región Marinha Grande. Pre výber hostiteľskej krajiny a regiónu nebolo smerodajné slnečné a pre Európu začiatkom marca teplé počasie ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Voľba bola oveľa prozaickejšia, ale o dôvodoch sa dočítate až v reportáži v aprílovom vydaní nášho magazínu.

obr2
Tlačová konferencia v Portugalsku bola spojená s návštevami miestnych firiem

 

TEXT/FOTO Michal Múdrý