TORK SWE 02 16 0168 mZnačka Tork spoločnosti Essity, najväčšieho výrobcu hygienických výrobkov na svete mimo domov, zlepšila svoje utierky značky ExelCLEAN. Sú efektívnejšie a ekonomickejšie zabalené, takže zaberajú až o 26 percent menej úložného priestoru. Ďalším zlepšením je návrh kartónovej škatule, v ktorej sú utierky skladované. Jeho rukoväte sú pevnejšie a otvor pre vynímanie utierok je väčší, takže aj pri pracovných rukaviciach je ľahké utierku vytiahnuť.

 

Výhody netkaných textílií
Modernou a ekonomickou variantnou papierových alebo textilných utierok sú netkané textílie, ktoré sú vyvinuté pre konkrétnu funkciu. Výskum, ktorý vykonal švédsky výskumný ústav Swerea Research Institute, ukázal výhody netkaných textílií. Väčšina priemyselných zákazníkov v Európe dnes používa utierky na utieranie a čistenie. Nezávislé testy ukázali, že čistiace utierky Tork exelCLEAN pri riešení rovnakých problémov ďaleko prevažujú nad prenajatými handrami, pretože šetrí čas, úsilie a použitie rozpúšťadiel:
• Až o 41 % menej chemikálií: Netkané textílie vyžadujú podstatne menej drahých chemikálií, handry a papierové utierky absorbujú čistiace chemikálie namiesto toho, aby ich roztierali na čistený povrch,
• Až o 35 % menej času: Výkonnosť netkaných textílií umožňuje oveľa rýchlejšie čistenie a utieranie,
• Až o 31 % menej úsilia: Netkané textílie vyžadujú oveľa menšie úsilie na vykonanie rovnakej práce,
• Až o 80 % menej odpadu a menej nákladov na manipuláciu: Netkané textílie vážia menej a zaberajú menej miesta ako handry,
• Získajte menej priestoru na prepravu a skladovanie: Nové vylepšené obaly ušetria až 26 % úložného priestoru.

TORK SWE 02 16 0223 m

Čistenie sa rovná starostlivosti
Údržba sa netýka len vašich strojov. Týka sa to aj starostlivosti o zamestnancov. Výskum poukazuje na to, že údržba je bežnou príčinou nehôd. Keď budú mať vaši zamestnanci k dispozícii správne základné vybavenie, môže to mať významný vplyv na celkovú bezpečnosť.

Viac informácií o tom, ako riešenia Tork môžu ušetriť čas, náklady a energiu vo vašich priemyselných prevádzkach nájdete na adrese www.tork.com. Tork je globálna značka spoločnosti Essity, vyrába výrobky a poskytuje profesionálne hygienické služby zákazníkom vo viac ako 80 krajinách.

TEXT/FOTO Insidea