kubousek mitutoyoSpoločnosť KUBOUŠEK sa stala v roku 1990 ako prvá zmluvným obchodným partnerom japonskej firmy Mitutoyo po revolučnom roku 1989 v celom Československu. Kompletné portfólio produktov Mitutoyo ponúka od roku 1997, kedy k už existujúcemu sortimentu ručných a stacionárnych meracích prístrojov pripojila predaj laboratórnej techniky a súradnicových meracích strojov. Samozrejmosťou bolo zahájenie činnosti servisného centra pre školenie a kalibrácie všetkých dodávaných meracích prístrojov a strojov, vrátane technickej a servisnej podpory.


„Rozšírenie portfólia o laboratórnu techniku a súradnicové systémy bolo logickým vyústením veľmi dobrej spolupráce firiem KUBOUŠEK a Mitutoyo GmbH,“ spomína výkonný riaditeľ Ing. Róbert Timko. „Myslím, že vzájomné dobré vzťahy pokračujú a naši zákazníci a obchodní partneri si vážia nášho dlhodobého know-how v odbore. A aj keď dnes nie sme jediným oficiálnym partnerom, teší nás, že sa môžeme oprieť o dlhoročné skúsenosti a ponúknuť našim zákazníkom výhody najmä vďaka našej aktívnej starostlivosti, kvalitnému servisu a širokému spektru školení vo vlastnom školiacom stredisku,“ dopĺňa Timko.
Výroba sa dnes často skloňuje s pojmom Priemysel 4.0, ktorý úzko súvisí s automatizáciou. Aj skupina KUBOUŠEK tento trend nasleduje. „Vďaka sile a produktovej šírke celej skupiny KUBOUŠEK vieme aktuálne meracie systémy prepojiť s automatizačnými prvkami a robotmi, máme vlastný vývoj a konštrukciu, čím dokážeme ponúknuť zákazníkom komplexnú realizáciu jeho vízie a nadštandardné riešenie na mieru,“ dodáva Timko.

Vhodne doplnené portfólio
Aj keď má Mitutoyo široké spektrum meracích prístrojov a systémov, doplnila skupina KUBOUŠEK do svojho portfólia tiež značky VICIVISION a Metrios. „Ide o optické meracie prístroje vhodné pre automatizovanú kontrolu kvality, a to aj priamo vo výrobe, kde nemusia byť úplne optimálne podmienky pre meranie,“ predstavuje výhody meracích systémov Timko. Toto sú výhody, ktoré oceňujú používatelia týchto meracích systémov v praxi.
Skupina KUBOUŠEK je v Českej republike a na Slovensku oficiálnym distribútorom značky Mitutoyo a výhradným zástupcom značiek VICIVISION a Metrios. Od roku 2015 pôsobí aj v Poľsku, kde zastupuje značky VICIVISION, Metrios a DEMM.

www.kubousek.sk

TEXT/FOTO Vít Hněvkovský