obrSpoločnosť TRUMPF organizuje v týchto dňoch (od 4. do 7. apríla) vo svojom sídle v Ditzingene neďaleko Stuttgartu podnikový „veľtrh“ INTECH pre zákazníkov z celého sveta. Podujatie v priebehu štyroch dní navštívia tisícky zákazníkov a obchodných partnerov. Každoročné podujatie sa aj v tomto roku stalo priestorom pre predstavenie aktuálnych noviniek spoločnosti v opracovaní plechu vysekávaním a tvárnením, ako aj v oblasti laserového rezania, zvárania a ohýbania.


Zvláštnu pozornosť venovalo vedenie spoločnosti predstaveniu softvérového riešenia TruConnect – softvér pre zobrazovanie dát z výroby v reálnom čase; a fotonike spoločne s laserovými technológiami, ktoré považuje vedenie spoločnosti TRUMPF za základ digitálnej transformácie v duchu filozofie Priemyslu 4.0.

Stroje a systémy
Medzi ďalšie predstavené novinky patrilo uvedenie novej technológie pre rýchlejšie 2D rezanie laserom spoločne so strojom TruLaser Center 7030. V oblasti 3D laserového rezania boli pre zmenu so značkou „NEW“ predstavené stroje TruLaser Cell 7040 a TruLaser Cell 8030.
Ďalšie novinky boli v oblasti značiacich systémov, novinkami boli laserový dierovací stroj TruMatic 1000 fiber, ohýbacie stroje TruBend 5230 a TruBend Cell 7000, ako aj stroj pre laserové zváranie TruLaser Weld 5000 a systémy pre 3D tlač TruLaser Cell 3000 LMD a TruPrint 1000.

obr1
Vedenie spoločnosti TRUMPF zastupovali na tlačovej konferencii s novinármi z celej Európy Peter Leibinger a Mathias Kammüler
TruLaser7030
TruLaser Center 7030
trucell8030
TruLaser Cell 8030 nájde uplatnenie predovšetkým v automobilovom priemysle
TryLaser Weld 5000
Stroj pre laserové zváranie TruLaser Weld 5000

 

Lasery
V oblasti laserov bola predstavená nová generácia diskových laserov (napríklad TruDisk 5002) a novinky v oblasti optických a senzorových systémov.

trudisk5002
Sebastian Zaske predstavuje TruDisk 5002

 

Vďaka pozvaniu slovenskej pobočky spoločnosti TRUMPF sa dni otvorených dverí zúčastnila aj redakcia nášho magazínu. Reportáž z podujatia a bližší pohľad na predstavené inovácie vám prinesieme v májovom vydaní časopisu Strojárstvo/Strojírenství.

TEXT/FOTO Michal Múdrý