obr1Utierky na opakované použitie vyčistia všetko, čo v priemyselnom podniku vzniká: oleje, mazivá, farby, rozpúšťadlá. Vyčistia náradie, stroje a výrobné zariadenia. Ale ako udržiavať citlivé povrchy čisté? Čím sa dajú odstrániť farby a rozpúšťadlá šetrne a pritom dôkladne? Obyčajná handra by bola príliš riskantná, mohla by povrch poškrabať alebo zanechať na ňom chĺpky. Špeciálne pre citlivé povrchy ponúka MEWA utierku, ktorá čistí spoľahlivo. MEWATEX ULTRA je vhodná na všetky plochy s citlivým povrchom – od sieťotlače cez techniku tvárnenia až k jemnej mechanike. Vynikajúco sa hodí na super jemné čistenie citlivých plôch ako aj na leštenie.


Čistiace utierky MEWATEX ULTRA sú vyrobené zo špeciálne upravenej bavlnenej tkaniny s optimálnymi vlastnosťami. Majú enormne vysokú absorpčnú schopnosť a sú dokonale hladké. Utierka sa používa všade tam, kde sa vyžadujú povrchy čo možno najviac zbavené prachu, ako napríklad pri finálnom opracúvaní povrchov, v elektrotechnike a vzduchotechnike, pri práci na pneumatických zariadeniach a v automobilovom priemysle. Utierka má maximálnu savosť, v priebehu krátkeho času nasiakne do seba mnohonásobok vlastnej hmotnosti.
Už vyše 100 rokov je MEWA lídrom na trhu s opakovane použiteľnými utierkami. Utierky sa vyrábajú v štyroch kvalitách tkaniny pre rozličné požiadavky v priemysle, remeselnej výrobe a dielňach. Ktorá kvalita je pre danú prevádzku tá pravá, to sa zistí na základe konzultácie so zákazníkom. Po tom, čo zákazníkovi dodáme prvý krát utierky, nasleduje cyklický proces čistenia: Použité utierky sa ukladajú do špeciálnych kontajnerov, vyhradených pre tento účel, pravidelne sa odvážajú a vo firme MEWA sa ekologicky perú. Čisté utierky prechádzajú prísnou kontrolou kvality, v prípade potreby sa vymenia za nové, a pripravené na použitie sa opäť doručia zákazníkovi. Tento cyklicky sa opakujúci servis odbremeňuje podnik od vyvíjania vlastnej námahy a šetrí životné prostredie. Firme MEWA bol za to udelený medzinárodný ekologický certifikát a umiestnila sa medzi Top 3 v súťaži o Nemeckú cenu za trvalo udržateľný rozvoj.

obr2
Utierka s vysokou absorpčnou schopnosťou MEWATEX ULTRA šetrne čistí citlivé povrchy

 

MEWA Textil-Management
Spoločnosť MEWA zásobuje zo 44 prevádzok podniky po celej Európe pracovnými a ochrannými odevmi, čistiacimi utierkami, rohožami na zachytávanie oleja a klasickými rohožami, ako pod značkou „World Wide Work by MEWA“ ochrannými pracovnými pomôckami. Celkom 4 900 zamestnancov má na starosti viac než 174 600 zákazníkov z oblasti priemyslu, obchodu, remesiel a gastronómie. V roku 2015 dosiahla skupina MEWA obrat vo výške 612 miliónov eur. Spoločnosť MEWA, ktorá bola založená v roku 1908, je dnes vedúcou spoločnosťou v oblasti textilného manažmentu. Spoločnosť bola roku 2016 tretíkrát ocenená vydavateľstvom Deutsche Standards "Značkou storočia" a ďalej bola roku 2015 druhýkrát vyznamenaná ako "Vedúca značka na svetovom trhu".

Ďalšie informácie o textilnom manažmente MEWA získate na:
MEWA Textil-Service SR s.r.o., Varšavská 29, 83102 Bratislava, Tel.: +421 2 44636097
Fax: +421 2 44462908, E-Mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., www.mewa.sk

TEXT/FOTO Madeleine Neuse