obr1Na Medzinárodnom strojárskom veľtrhu v Brne predstavila spoločnosť DATRON AG nový inteligentný frézovací CNC stroj DATRON NEO, ktorý revolučným spôsobom zjednodušuje prácu. „Kto zvládne smartphone, dokáže prostredníctvom dotykovej obrazovky ovládať aj DATRON NEO. Je to stroj novej generácie s jednoduchou obsluhou a premysleným príslušenstvom,“ hovorí Jiří Malůš, riaditeľ zastúpenia nemeckej spoločnosti DATRON AG pre Slovensko a Českú republiku.


DATRON NEO ocenia hlavne menšie firmy, ktoré potrebujú byť flexibilné pri frézovaní, ale aj pri výrobe prototypových dielov a je pre ne už málo operatívne zadávať si frézovanie u externých firiem. Uplatnenie nájde aj v oblasti foriem do malých vstrekovacích automatov, či pri frézovaní grafitových elektród.

tabNávštevníci MSV 2016 mali možnosť zoznámiť sa nielen s novinkou DATRON NEO, ktorú mohli na českom a slovenskom trhu vidieť prvý krát, ale tiež s celým profilom spoločnosti v čele s aktuálne najpredávanejším typom frézovacieho stroja M8Cube. Jedná sa o CNC stroj pre hospodárne frézovanie neželezných kovov, kompozitných materiálov a frézovanie profilov z hliníkových zliatin, vŕtanie alebo gravírovanie skriniek a čelných panelov malými nástrojmi (Ø 0,1 mm - 20 mm). „Stroj ponúka dobrý pomer výkon/cena i pri malých sériách, je pre firmy finančne dostupný a energeticky nenáročný. K zaručeným výhodám našich strojov všeobecne patrí to, že vzhľadom k ploche zástavby majú bezkonkurenčne najväčšiu plochu pre obrábanie, a vďaka ľahkej konštrukcii majú i veľmi priaznivú spotrebu elektrickej energie. Keď stroj pripojíte na merač spotreby, tak zistíte, že často rýchlovarnou kanvicou spálite viac energie,“ upresňuje Jiří Malůš.

obr2
Vysokorýchlostné CNC obrábacie stroje a kvalitné CNC frézovacie nástroje DATRON nachádzajú uplatnenie vo všetkých oblastiach priemyselnej výroby. Sú určené pre presné mikroobrábanie a priemyselné frézovanie hliníka, plastov, antikoru, grafitu, keramiky a prakticky akéhokoľvek neželezného materiálu.

Kontakt: Ing. Jiří Malůš, tel.: 00421 45 5458 480, e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

TEXT/FOTO Datron