Spoločnosť Accelor, s. r. o., pôsobí dlhodobo v segmente grantového poradenstva pre podnikateľskú sféru. Čo v realite tento pojem predstavuje, odpovie výkonný riaditeľ spoločnosti Ing. Mgr. Róbert Kurčík.


Grantové poradenstvo predstavuje komplex služieb vedúci k úspešnej realizácii projektu čerpania nenávratných finančných prostriedkov (NFP) z fondov a grantových programov európskych spoločenstiev.
Úspešná implementácia projektov čerpania NFP predstavuje významný nástroj k zvyšovaniu konkurencieschopnosti našich klientov. Príprava projektového zámeru ako aj jeho samotná implementácia je pomerne zložitý administratívny proces vyžadujúci dokonalú znalosť problematiky čerpania eurofondov a projektového manažmentu. Pri príprave zámeru je vždy nutné dať do súladu možnosti a potreby klienta s rámcovými podmienkami jednotlivých výziev tak, aby projekt prešiel úspešne všetkými formálnymi kontrolami.
Spoločnosť Accelor, s. r. o., dlhoročne poskytuje pre svojich klientov komplexné grantové poradenstvo na čerpanie finančných prostriedkov z fondov a grantových programov európskych spoločenstiev, administráciu a odborný dohľad vo všetkých fázach realizovania projektu čerpania NFP. Vzhľadom na bohaté skúsenosti s koncipovaním a realizovaním projektov máme vysokú úspešnosť pri schvaľovaní nami zastrešovaných projektových zámerov.

obr
Róbert Kurčík

Kto sú Vaši klienti?
Spektrum našich zákazníkov je relatívne široké. Gro našich klientov tvoria živnostníci, malé, stredné aj veľké podniky predovšetkým výrobného charakteru. Medzi našimi klientmi sú však aj obce a mestá, prípadne občianske združenia a neziskové organizácie, títo ale tvoria minoritu.

Aké výzvy sú v súčasnej dobe aktuálne, resp. by mohli byť zaujímavé pre vašich klientov?
Najzaujímavejšou je v súčasnosti výzva zameraná na podporu inovácií a technologického transferu, cieľom ktorej je podporiť projekty zamerané na zvyšovanie kvality a efektivity výrobných a technologických procesov prostredníctvom zvyšovania technologickej a inovačnej úrovne v podnikoch. V rámci tejto výzvy môžu byť podporené projekty realizované na území celého Slovenska s výnimkou Bratislavského kraja. V rámci výzvy môžu byť žiadateľom malé, stredné aj veľké podniky, pričom medzi oprávnené výdavky patrí obstaranie dlhodobého hmotného majetku (nákup výrobných zariadení a zariadení na poskytovanie služieb, technologické celky a pod.) a nehmotného majetku (nákup softvéru, licencií a ostatných nehmotných aktív a pod.), a to za účelom realizácie inovačných opatrení, výsledkom ktorých bude inovácia produktu alebo procesu (s možným doplnením o organizačnú inováciu). Výška nenávratného príspevku je závislá od veľkosti žiadateľa a môže byť až vo výške 55% z celkových oprávnených výdavkov. Zaujímavá je aj indikatívna výška finančných prostriedkov alokovaných na túto výzvu v celkovej hodnote 175 miliónov eur.

Ako sa môžu potenciálni klienti s Vami skontaktovať?
V prípade záujmu o naše služby alebo získania informácií o možnosti čerpania NFP je ideálne kontaktovať nás priamo na telefónnom čísle 0905 335 301 , cez email Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo prostredníctvom kontaktného formulára webovej stránky www.accelor.sk

logo2

TEXT/FOTO Ján Šaling