obr1Súčasný trend k neustálemu sa zvyšovaniu digitálnej komunikácie a e-commerce je nezastaviteľný. Po prvých úspešných skúškach v oblasti leteckej prepravy predstavila spoločnosť Kuehne + Nagel e-commerce službu KN FreightNet, ktorá má zabezpečiť rýchle a presné objednávanie zásielok pre zákazníkov po celom svete.


Logistika zaznamenala v poslednom desaťročí dynamické a ďalekosiahle zmeny v mnohých ohľadoch. Aj preto sa v tejto oblasti priebežne vyvíjajú moderné elektronické riešenia pre medzinárodnú prepravu a riadenie dodávateľského reťazca. Vďaka týmto zmenám si dnes môžu logistickí pracovníci výrobných spoločností objednať prepravu online bez toho, aby museli zdvihnúť telefón alebo napísať e-mail.
Kuehne + Nagel je už mnoho rokov uznávaným priekopníkom pri zavádzaní inovatívnych IT systémov na riešenie komplexných logistických výziev. S využitím najmodernejších informačných technológií vyvinula spoločnosť unikátne e-commerce riešenie s názvom KN FreightNet. Nová služba predstavuje integrovanú webovú aplikáciu pre získanie cenovej ponuky, objednanie prepravy a sledovanie leteckých zásielok. Riešenie výrazne zjednodušuje a urýchľuje proces a je nesmiernym dôkazom rastúceho trendu používania e-commerce riešení v logistickom priemysle. Zákazníci môžu teraz získať cenové ponuky ako pre importné, tak aj pre exportné zásielky online v priebehu okamihu. Cenové ponuky sa v systéme kalkulujú na základe údajov o zásielke ako je miesto pôvodu, cieľová destinácia, hmotnosť a množstvo. Zákazník obdrží stručný a jasný prehľad konečných cien, vrátane všetkých palivových a bezpečnostných poplatkov, ako aj odhadovaný tranzitný čas.
V prípade, ak si zákazník neželá objednať prepravu ihneď, má možnosť si cenovú ponuku uložiť. Systém uloží detaily ponuky do šablóny, ktorú si môže jednoducho znovu otvoriť pri ďalších objednávkach alebo v prípade porovnania cenových ponúk. Okrem toho KN FreightNet ponúka funkciu "click-to-track", ktorá poskytuje aktuálne informácie o stave všetkých zásielok za posledných 90 dní. V úvodnej fáze projektu sa KN FreightNet testoval na vybraných zákazníkoch spoločnosti Kuehne + Nagel pre leteckú prepravu v nemeckom Frankfurte a americkom Chicagu. Rýchlosť a jednoduchosť nástroja bola obzvlášť vítaná.
Spustenie systému prebieha vo všetkých regiónoch postupne po jednotlivých krajinách vrátane Slovenska a služba by mala byť plne implementovaná do konca tohto roka na všetkých miestach, kde Kuehne + Nagel ponúka svoje letecké služby. Pre slovenských zákazníkov je táto aplikácia dostupná od konca minulého roka a každý, kto chce novú službu využívať, vyplní krátky formulár na webovej stránke kuehne-nagel.sk. Po úspešnej registrácií môže ihneď začať využívať výhody systému KN FreightNet. Mnoho slovenských zákazníkov, ktorí už využívajú službu KN FreightNet si pochvaľujú predovšetkým rýchlosť s akou dokážu objednať prepravu pre svoj tovar.
Andrej Tomášik, manažér leteckej prepravy dodáva: „V Kuehne + Nagel sme právom hrdí na to, že sme prvou spoločnosťou na svete, ktorá prináša toto prelomové inovatívne riešenie. Implementácia a spustenie KN FreightNet je sľubným začiatkom zlepšiť a zrýchliť procesy v rámci poskytovania logistických služieb a e-commerce riešení do budúcna.“ Pre viac informácií o službe KN FreightNet kliknite sem.

Videoprezentáciu novej služby si môžete prezrieť tu: http://www.edge-cdn.net/video_934056?playerskin=43137

TEXT/FOTO Radovan Antalík