obrMartinský závod Volkswagen Slovakia (VW SK) rozšíril výrobu komponentov pre automobily. Do produkčného portfólia pozostávajúceho z komponentov pre prevodovky a podvozky pridal výrobu dielov pre motory.


Výroba v Martine sa rozšírila o 6 typov vačkových hriadeľov pre motory V6 a V8, ktoré fabrika dodáva do závodu Audi Hungaria v Györi, jednej z najväčších motorární koncernu Volkswagen. „Pre martinský závod Volkswagen Slovakia to znamená nielen rozšírenie špecializácie, nové kompetencie a strojné vybavenie, ale aj posilnenie našej pozície ako jedného z najväčších zamestnávateľov v regióne Turiec,“ povedal Thomas Goßmann, vedúci martinského závodu. Nová výroba si vyžiadala investície vo výške 400 000 eur.
Martinský závod VW SK vyrába tiež komponenty pre prevodovky a podvozky, ktoré sa montujú do 61 modelov značiek Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA a Porsche. Prevažná väčšina jeho produkcie smeruje do koncernových závodov v Nemecku. Približne desatinu produkcie využíva do svojich prevodoviek bratislavský závod VW SK.

TEXT/FOTO Lucia Kovarovič Makayová